סלט ירקות שורש ברוטב ויניגרט

סלט ירקות שורש עם ויניגרט, חרדל דבש ואורגנו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט ירקות שורש ברוטב ויניגרט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנות 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גזרים בינוניים קלופים
  • 1 קולורבי בינוני קלוף
  • 1 מקל סלרי אמריקאי בינוני
  • 1 פרוסה בינונית משורש פטרוזיליה
  • 1 סלק קטן קלוף
  • 6-8 עגבניות שרי חצויות
  • 1 מלפפון טרי
  • 1 פלפל אדום
  • חופן גדול של תערובת עלי בייבי
  • קרוטונים עדינים
  • לויניגרט:
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף עלי אורגנו קצוצים
  • 3 כפות חומץ הדרים
  • 1 כף מלאה דבש
  • 1 כפית שטוחה חרדל חלק
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 1/3 כפית שום כתוש
  • קורט מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מעבירים לצנצנת עם מכסה אוטם את כל חומרי הויניגרט, סוגרים ומנערים היטב.
2. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, למעט השרי ועלי הבייבי.
3. מערבבים את הירקות בקערה עם תערובת הבייבי והשרי, מעל מפזרים קרוטונים ויוצקים מרוטב הויניגרט.

דרג: