סלט ירקות בפטריות חמות ובוטנים

סלט עם פטריות ובוטנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט ירקות בפטריות חמות ובוטנים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 מלפפונים טריים
  • 3 עגבניות טריות
  • 1 פלפל אדום טרי
  • 1 מקל סלרי אמריקאי, קצוץ
  • 1/2 כוס פרחי כרובית קטנים
  • 1 גזר
  • 1/2 קולרבי בינוני
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • להקפצה
  • 2 סלסלות פטריות יער
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • פלפל לבן גרוס
  • 3 כפות בוטנים גרוסים
  • 3 כפות יין אדום
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כפית סילאן
  • מלח
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חותכים את הירקות הטריים המיועדים לסלט לקוביות בינוניות ומעבירים לקערת ערבוב.
2. מתבלים בכפית מיץ לימון, 2 קורט מלח, מעט פלפל לבן, וכף שמן זית ומערבבים.
3. מעבירים לקערת הגשה.
מקפיצים את הפטריות ממש לפני ההגשה:
1. חותכים את הפטריות לרצועות גסות.
2. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את הפטריות עם הבוטנים הגרוסים ושן השום הקצוצה, מתבלים בקורט פלפל לבן גרוס, צולים בהקפצה כ-4 דקות לריכוך קל.
3. מוסיפים 3 כפות יין אדום וצולים כמה שניות. מוסיפים 2 כף חומץ בן יין אדום,קורט מלח גס, כפית החרדל וכפית סילאן, צולים לדקה.
4. יוצקים מהפטריות מעל סלט הירקות הטרי ומגישים חם.
 

דרג: