סלט ירוק עם כדורי גבינת צאן במעטה קראנצ'י

כדורים קטנים של גבינות צאן במעטה פיצוחים קראנצ'י יכולים להפוך גם סלט ירוק פשוט למנת גורמה. רוטב תפוזים ודבש משלים את הטעמים. הכדורים מצוינים להגשה גם ללא הסלט, עם קרקרים או עם פרוסות בגט קלויות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט ירוק עם כדורי גבינת צאן במעטה קראנצ'י
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 (18 כדורים)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לכדורי הגבינה:
  • 10 גרם בוטנים מטוגנים מומלחים
  • 20 גרם אגוזי קשיו קלויים מומלחים
  • 20 גרם גרעיני דלעת קלופים קלויים
  • ¼ כפית אורגנו מיובש
  • 125 גרם פטה כבשים "פיראוס" 5%
  • 60 גרם גבינת גליל־רוקפור "תנובה"
  • 1 כפית דבש נוזלי
  • לסלט:
  • קערה גדולה של עלי חסה קרועים לפיסות (חסה סלנובה, חסה ערבית או תערובת של עלים ירוקים מסוגים שונים)
  • 15 עגבניות שרי חתוכות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • ½ כפית רכז תפוזים קפוא
  • ½ כפית דבש נוזלי
  • קורט מלח

אופן הכנה:

1. מרסקים יחד בוטנים, אגוזי קשיו וגרעיני דלעת במעבד מזון או בבלנדר. מעבירים את הפירורים לצלחת שטוחה, מוסיפים אורגנו ומערבבים.
2. מועכים או מערבלים את הפטה עם גבינת הרוקפור ועם הדבש לתערובת אחידה. מודדים כפיות מהתערובת, ומגלגלים לכדורים קטנים בידיים רחוצות ומשומנות במעט שמן זית.
3. מגלגלים את הכדורים בתערובת הפיצוחים עד שהם מצופים מכל עבריהם, מניחים את הכדורים בכלי רדוד, מכסים ומקררים במשך שעה לפחות, כדי להניח להם להתקשות. שומרים את שאריות הפיצוחים המרוסקים.
4. מערבבים את עלי החסה עם העגבניות בקערה גדולה, או מחלקים לקערות סלט אישיות. מסדרים את כדורי הגבינה על הסלט, וזורים למעלה את שאריות הפיצוחים המרוסקים.
4. טורפים יחד שמן זית, חומץ יין, רכז תפוזים, דבש וקורט מלח. מטפטפים את התערובת על הסלט ועל כדורי הגבינה ממש לפני ההגשה.
דרג: