סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן

סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן, מנה ראשונה ומופלאה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסלט:
  • 1 ראש חסה ירוקה, מופרדת לעלים ושטופה
  • 200 גרם עלי בייבי
  • 100 גרם נבטי חמנייה או נבטים אחרים
  • לירקות ירוקים:
  • 100 גרם אפונת שלג
  • 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לתחרת פרמזן: 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן

אופן הכנה:

1. לתחרת פרמזן: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על נייר אפייה או משטח סיליקון מפזרים את פתיתי הפרמזן ויוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מעבירים לתנור ומחממים כ-3 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ובעדינות מקלפים מהמשטח. ניתן לעגל מעט ולעצב לפי בחירה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום הגבינה.
2. לירקות הירוקים: מחממים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אפונת השלג והברוקולי לדקה ומעבירים לצינון בקערה עם מים וקוביות קרח. מסננים ומייבשים.
3. לרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים לרוטב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
4. ההגשה: בקערה גדולה מערבבים את כל סוגי העלים, מוסיפים את הירקות הירוקים ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים, מסדרים מעל את תחרות הפרמזן ומגישים מיד .
מומלץ לשמור את הרכיבים בנפרד ולהרכיב את הסלט בסמוך להגשה.

דרג: