סלט ירוק עם אגסים, תאנים וגבינת רוקפור

סלט ירוק חגיגי ומיוחד עם תאנים טריות, אגסים עסיסיים וגבינת רוקפור. השילוב בין הפירות הרעננים לגבנה העזה יוצר סלט בעל טעמים עשירים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
סלט ירוק עם אגסים, תאנים וגבינת רוקפור
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עלים פריכים משלושה סוגי חסה
  • 1/2 חב’ עלי בייבי
  • 6 תאנים חצויות
  • 2 אגסים גדולים קלופים ופרוסים
  • 250 גרם קולאז’ רוקפור פרוסה או מפוררת
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • לרוטב:
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף דבש
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס שמן תירס או חמניות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

1. קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות, שמים בקערה יחד עם עלי הבייבי.
2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, מנערים היטב ויוצקים על הסלט. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה.
3. מסדרים על הסלט תאנים, אגסים, גבינת רוקפור ואגוזים ומגישים עם לחם טרי.
 
דרג: