סלט ירוק עם אגסים, ומדליוני פרומעז

מה מגישים ליד הלביבות? סלט ירוק נפלא בתוספת מדליוני גבינת פרומעז ופרוסות אגס מתוקות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אלונה זוהר \

צילום: אלונה זוהר \

עיצוב: אלונה זוהר

דרג:
סלט ירוק עם אגסים, ומדליוני פרומעז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למדליוני גבינה:
  • גליל גבינת פרומעז "תנובה"
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה טרופה
  • לסלט:
  • עלי חסה עגולה
  • עלי נענע טרייה
  • חצי אגס פרוס דק
  • חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • 1 כף של שקדים פרוסים
  • שמן קנולה - לטיגון
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות חרדל
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שום כתוש טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1.    קורעים עלים של חסה ומניחים בקערה.
2.    מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.
3.   חותכים עיגולים בעובי 2-3 ס"מ של גבינת פרומעז.
4.   יוצקים שמן בשכבה דקה למחבת. מחממים.
5.   טובלים כל עיגול בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם ומעבירים למחבת החמה. מטגנים את המדליונים משני הצדדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
6.    לאותה מחבת מוסיפים את השקדים ומטגנים אותם עד שיזהיבו.
7.    מוסיפים לקערת החסה את האגס והנענע ומערבבים את הסלט עם הרוטב.
8.    מוסיפים מעל את המדליונים ואת השקדים הפרוסים ומעטרים בפרוסות צ'ילי (לא חובה).



דרג: