סלט ירוק עם אבוקדו בויניגרט רימונים ודבש

סלט ירוק עם אבוקדו בויניגרט רימונים ודבש, מתכון לראש השנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט ירוק עם אבוקדו בויניגרט רימונים ודבש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לויניגרט:
  • 1 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס רכז רימונים
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כף דבש
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 2 קורט מלח גס
  • 1 שן שום קצוצה
  • לסלט:
  • 2 מלפפונים בינוניים
  • 1 פלפל ירוק גדול
  • חופן קטן של ענפי שמיר
  • 1 אבוקדו גדול בשל
  • לעיטור:
  • קרוטונים עדינים
  • קצח שחור

אופן הכנה:

הכנת הויניגרט:
מומלץ להכין מראש-כמה שעות לפני ההגשה :
1. מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית.
2. אוטמים היטב את הצנצנת ומנערים היטב. טועמים ומשלימים תיבול. טעם הרוטב מרוכז יחסית ודומיננטי.
הכנת והרכבת הסלט:
1. חוצים את המלפפונים לאורכם ופורסים לפרוסות אלכסוניות דקות.
2. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות עדינות.
3. קוצצים את השמיר.
4. קולפים את האבוקדו, מרחיקים את הגרעין ,חוצים לאורכו וחותכים לרצועות בינוניות.
5. מערבבים את כל הירקות עם עלי הסלק.
6. לפני ההגשה מנערים היטב את הרוטב בצנצנת ויוצקים ממנו מעל הסלט בנדיבות. מערבבים קלות.
7. מגישים מיד על מנת שהסלט לא יאבד את צורתו ומרקמו הרענן.
8. לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט קרוטונים ומעט קצח.
דרג: