סלט ירוק-כתום

סלט ירוק-כתום, מתכון קליל וטעים לשבועות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליטל ארזי \

צילום: ליטל ארזי \

עיצוב: ליטל ארזי

דרג:
סלט ירוק-כתום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חופני רשאד
  • 2 חופני ארוגולה
  • 1/2 כוס עלי זעתר
  • 1/2 כוס עלי נענע קרועים ביד
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 80 גרם דלעת
  • 40 גרם גבינת פרמזן
  • לרוטב:
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כף פרג
  • 1/2 שן שום כתושה
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כפית חריף אש
  • מלח (לפי הטעם)

אופן הכנה:

א. להכנת הרוטב: לערבב את כל החומרים יחדיו בעזרת מטרפה ולשמור בצד.
ב. להכנת קוביות דלעת: לערבב את הקוביות דלעת עם 2 כפות שמן, מלח+ פלפל ולהקפיץ על מחבת חמה עד שהקוביות רכות ומקבלות חריכה קלה.
ג. בעזרת מנדולינה או קולפן ליצור רצועות דקות מכמות הדלעת הנוספת.
ד. בעזרת קולפן, ליצור קילופי פרמז'ן.
ה. לערבב את כל העלים הירוקים עם הרוטב ולהניח על צלחת הגשה, מעל לפזר את הקוביות דלעת, הרצועות, וגילופי הפרמז'ן.
דרג: