סלט ירוקים, עגבניות ופלפלים צלויים בויניגרט בן יין ובעיטור פרוסות פרומעז

סלט עשיר של ירקות טריים וקלויים ברוטב ויניגרט ביתי ובליווי מטבעות גבינת עיזים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט ירוקים, עגבניות ופלפלים צלויים בויניגרט בן יין ובעיטור פרוסות פרומעז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חופן תערובת עלי בייביז
  • 4 עלי חסה ערבית
  • 1/3 חסה אמריקאית
  • 1 פלפל צהוב
  • 10 ס"מ כרישה (החלק הלבן בלבד) פרוסה דק
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 גליל גבינת פרומעז של תנובה
  • 2 עגבניות בינוניות, בשלות
  • מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 2 ענפי אורגנו טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • לויניגרט בן יין:
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1 כף שטוחה של צלפים
  • 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 שן שום כתושה
  • מעט מלח דק

אופן הכנה:


1. שוטפים את החסות היטב, מייבשים היטב וקורעים עם הידיים לחתיכות בינוניות.
2. את העגבניות חותכים לרבעים, מנקים את הפלפלים מהגבעול ומהגרעינים וחותכים לרצועות.
3. מחממים את התנור ל-180מעלות.
4. מעבירים את העגבניות, הכרישה והפלפלים אל תבנית, מתבלים בקורט פלפל שחור גרוס, מלח גס ו-2 ענפי אורגנו ומעל יוצקים 2 כפות שמן זית. מערבבים היטב וצולים כ-25 דקות בתנור ללא כיסוי.
5. מכינים את הויניגרט:
מערבבים היטב בצנצנת בעלת מכסה אטום את כל מרכיבי הרוטב.
6. מרכיבים את הסלט:
מעבירים לקערה גדולה את החסות עם הירקות הצלויים, יוצקים מהרוטב מעל ומערבבים קלות תוך הרמה של הסלט עם האצבעות כלפי מעלה. את יתרת הרוטב שומרים במקרר בצנצנת אטומה.
7. מעל הסלט מניחים פרוסות דקות של גבינת העיזים.

דרג: