סלט טונה פיקנטי בליווי ברוסקטות פסטו וקצ'קבל

לארוחות קלות, פיקניקים שווים וסתם כשמתחשק להתפנק בלי יותר מדי מאמץ - סלט טונה עם ברוסקטות שאי אפשר להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט טונה פיקנטי בליווי ברוסקטות פסטו וקצ'קבל
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 קופסאות טונה (במים או בשמן)
  • 3 פלפלי שיפקה מוחמצים
  • 1/2 בצל אדום קטן, קצוץ דק
  • 1מלפפון ירוק טרי, קצוץ
  • 1 ענף בצל ירוק קטן, פרוס לטבעות דקות מאוד
  • גבינת " גלעד קצ'קבל" של תנובה
  • 1 עגבניה בשלה קצוצה דק
  • 2 ג'בטות
  • 3 כפות מיונז
  • 1 כף צ'ילי תאילנדי חריף
  • רוטב פסטו
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
1. מסננים את הטונה.
2. את פלפלי השיפקה חוצים ומרחיקים את השורש והגרעינים. קוצצים דק.
3. מעבירים את הטונה לקערה ומוסיפים את המלפפון הטרי, הבצל הסגול, הבצל הירוק, הסלרי, מיונז, כף צ'ילי תאילנדי חריף, כף מיץ לימון, קורט מלח דק, ופלפלי השיפקה.
4. מערבבים ומעבירים למקרר לשעה.
5. לפני ההגשה פורסים את הג'בטה לפרוסות ברוחב 1 ס"מ.
6. מברישים שמן זית מעל כל פרוסה של ג'בטה משני הצדדים ומפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
7. מחממים מחבת פסים וצולים את פרוסות הג'בטה בצד אחד, כך שיסתמנו פסים מהמחבת.
8. לאחר שהופכים מורחים על הצד שנצלה כבר כפית שטוחה של פסטו, מעליה מניחים שכבה דקה של עגבנות קצוצות, וחצי כפית של קצ'קבל מגורדת דק. מעל יוצקים מעט שמן זית. צולים את הצד השני.
9. מגישים את סלט הטונה שלצידו הברוסקטות (הג'בטות עם הפסטו והעגבניות) החמות.
דרג: