סלט חצילים - נוסח גרוזיני

סלט חצילים היישר מהמטבח הגרוזיני הטעים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גרוזיני

דרג:
סלט חצילים - נוסח גרוזיני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רכיבים:
  • חצילים - 1 ק"ג
  • שמן לטיגון
  • רסק אגוזים - 1 כוס
  • פטרוזיליה, קצוצה דק - חצי כוס
  • עלי סלרי, קצוצים דק - חצי כוס
  • כוסברה,קצוצה דק - חצי כוס
  • שמיר, קצוצ דק - חצי כוס
  • בצל, קצוצ דק - חצי כוס
  • מלח
  • פלפל חריף, חתיכה
  • רימון - 1

אופן הכנה:

  • פורסים את החצילים בעובי 2 ס"מ ומטגנים במעט שמן במחבת, או אופים בתנור, עד שיתרככו, מסדרים את החצילים המטוגנים במגש בשכבה אחת. 
  • מערבבים בקעירה רסק אגוזים, עשבי תיבול, בצל, מלח ופלפל חריף. יוצקים כפית מהתערובת שבקעירה על כל פרוסת חצילים שבמגש. 
  • מכסים את הפרוסות בשיכבה נוספת של פרוסות החצילים ועל השיכבה הנוספת יוצקים עוד תערובת. מפזרים על התערובת גרגירי רימון. 
  • משהים למשך שעתיים במקום קריר ומגישים. 

  • דרג: