סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי

סלט מרענן ויוקרתי שמשדרג כל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חציל גדול ללא גרעינים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף טריאקי
  • שמן זית
  • 1/2 חבילת תערובת עלי בייבי
  • 1 צנון בינוני חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס גבינת גליל – רוקפור של תנובה, מגורדת
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
  • שום כתוש
  • 1/2 כפית חרדל גרגירים
  • 3 כפות שומשום
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים מראש את התנור לחום 180 מעלות.
2. קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות.
3. מעבירים לתבנית ובוזקים מעל קורט של מלח גס, חצי קורט פלפל שמור גרוס, 2 כפות שמן זית וכף רוטב טריאקי.
4. מערבבים היטב וצולים בתנור עד לריכוך קל. מוציאים לקערה ומצננים.
5. לקערה מוסיפים את עלי הבייבי, רצועות הצנון, גבינת הרוקפור, החציל ורצועות הבצל הסגול.
6. יוצקים לצנצנת 1/4 כוס חומץ בלסמי, 1/2 כוס שמן זית, 1/4 כוס שמן קנולה ומתבלים ב-1/4 כפית שום כתוש, 1/2 כפית חרדל גרגירים, קורט מלח וחצי כפית סוכר.
7. סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים לערבוב טוב.
8. במחבת טפלון קולים את הסומסום (ללא שומן) תוך ערבוב בחום בינוני עד להשחמה קלה.
9. מוסיפים את הסומסום הקלוי מעל הסלט ויוצקים מהרוטב.
10. מערבבים קלות ומעל מפזרים את הצנוברים.
 
דרג: