סלט חצילים רומני

מתכון לסלט חצילים רומני העשוי מחצילים ופלפלים טריים שנקלים על אש גלויה. נותר רק ללכת לקנות חלה טרייה ולזלול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט חצילים רומני
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים חלקים ומבריקים בינוניים
  • 1 גמבה אדומה
  • חצי בצל בינוני
  • חצי מלפפון חמוץ במלח
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף שמן זית

אופן הכנה:

1. על להבת הגז (ניתן גם בגריל בתנור) קולים את החצילים והגמבה.
2. את הגמבה מעבירים לשקית מרשרשת ל-5 דקות (עוזר לקילוף). קולפים, מנקים מהשורש והגרעינים וחותכים לרצועות דקות.
3. את החציל קולפים ומרחיקים את השורש. מניחים על קרש עבודה ודופקים בעזרת גב סכין חיתוך גדולה עד למעיכה גסה (לא טוחנים).
4. קוצצים את הבצל והמלפפון לקוביות קטנות.
5. מערבבים בקערה את החציל הגמבה הבצל והמלפפון ומתבלים. מערבבים קלות עם מזלג ומקררים.

דרג: