סלט חצילים ועגבניות בטחינה חמה וצנובר

סלט חצילים ועגבניות בטחינה חמה וצנובר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט חצילים ועגבניות בטחינה חמה וצנובר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים קטנים
  • 4 עגבניות אדומות בינוניות
  • 1 פלפל צהוב בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 ענפי טימין טרי קצרים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/3 כפית + 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • מלח
  • מלח לימון
  • 1/4 כפית כמון
  • 2 כפות צנובר קלוי
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור לחום של 190 מעלות.
2. יוצרים במרכז העגבניות חתך עד חצי עומק העגבניה ודוחסים פנימה ענף טימין מקופל.
3. צולים את העגבניות והחצילים בתנור החם לריכוך. מוציאים את העגבניות לאחר 15-20 דקות וממשיכים לצלות את החצילים עד לריכוך מלא, עוד 10-דקות לערך.
4. קולפים את העגבניות קולפים בעדינות ומצננים את החצילים.
5. חוצים את החצילים לאורכם ומוציאים את תוכנם בעזרת כף מרק, יש להשתדל לא לקרוע את קליפת החציל (בהגשה נשתמש בה) קוצצים גס את תוכן החציל מעל קרש עבודה.
6. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומסננים מנוזלים.
7. מערבבים את החצילים עם העגבניות בקערה ומוסיפים 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור טחון, 1/3 כפית שום כתוש, קוביות הפלפל הצהוב ומערבבים.
מכינים את הטחינה:
טורפים היטב את הטחינה עם 1/2 כוס מים קרים, חצי כפית שום כתוש, 2 קורט מלח, קורט מלח לימון ורבע כפית כמון.
הרכבת המנה:
1. מניחים במקביל את קליפות החציל בתבנית פיירקס קטנה (מחצי החציל ששמרנו בשלב ריכוך החצילים).
2. מניחים בתוך קליפת החציל 1/4 מסלט החצילים.
3. מעל יוצקים בנדיבות מהטחינה. מעל מפזרים כפית של צנובר .
4. מחממים את גריל התנור.
5. צולים להשחמה של הטחינה ומגישים חם בעיטור הפטרוזיליה הקצוצה.

דרג: