סלט חסה עם פסטה

סלט קליל ומגניב לארוחת הצהריים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שני מירלד

דרג:
סלט חסה עם פסטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רוטב:
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 1 כף גדושה מלח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כפית סוכר
  • פלפל שחור
  • 1 שן שום כתושה
  • 300 גרם פסטה
  • 1 כף שמן
  • ראש חסה אדומה מהזן עלי אלון

אופן הכנה:

1. מפזרים את המלח על הבצל הפרוס ומשהים במשך 20 דקות.
2. שוטפים היטב ומסננים ושמים את הבצל בקערה.
3. מוסיפים את שאר מצרגכי הרוטב, מערבבים ומשהים במשך שעה. טועמים ומשפרים את הטעם.
4. מבשלים את הפסטנה לפי הוראות היצרן, שוטפים ומטפטפים מעט שמן. מערבבים.
5. שוטפים את החסה מנקזים את המים.
6. קורעים את העלי חסה לתוך קערה עמוקה, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ויוצקים את הרוטב.

דרג: