סלט חם של תפוחי אדמה צלויים בחרדל ורוזמרין

סלט תפוחי אדמה ברוטב מיונז, חרדל ומלפפונים חמוצים, מנה אהובה במטבח הישראלי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט חם של תפוחי אדמה צלויים בחרדל ורוזמרין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, שטופים היטב
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 ענפי רוזמרין שטופים גזורים ל-3
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1/2 כפית חרדל חלק
  • 1 כף מיונז
  • 2 מלפפונים חמוצים קטנים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות
2. את המלפפונים החמוצים חותכים לקוביות קטנות ומעבירים למסננת להגרת הנוזלים, דוחסים קלות עם היד.
3. חותכים את תפוחי האדמה עם קליפתם לקוביות בינוניות. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ומתבלים ב-3 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, 4 כפות שמן זית והרוזמרין.
4. צולים בתנור למשך כ-30 דקות, רק לתחילת ריכוך וקבלת צבע. מוציאים מן התנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
5. 20 דקות לפני ההגשה מעבירים את תפוחי האדמה לתנור וצולים להשחמה וריכוך מלא.
6. בזהירות מעבירים את תפוחי האדמה הצלויים החמים לקערה גדולה ורחבה.
7. מעל מוסיפים חרדל דיז'ון גרגירים, חצי כפית חרדל חלק, מיונז ואת המלפפונים החמוצים. מערבבים עם 2 כפות מתחתית הסלט כלפי מעלה בעדינות, כדי לא לסדוק את קוביות תפוחי האדמה הצלויות.
8. מגישים חם.
דרג: