סלט חזה אווז, ירקות צלויים וענבים בתחמיץ רימונים

סלט מפתיע ולא שגרתי, ארוחת צהריים קלילה ומשביעה שמכילה גם טעם טוב וגם בריאות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
סלט חזה אווז, ירקות צלויים וענבים בתחמיץ רימונים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: קערה גדולה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/3 כוס רכז רימונים
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2 קורט מלח
  • 1/4 כפית שום כתוש
  • 1/3 כפית חרדל גרגירים
  • 1 כף דבש
  • קורט צ'ילי חריף גרוס
  • 1 כפית מיונז
  • לסלט:
  • 180 גרם חזה אווז מעושן שלם
  • 2 קישואים
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1/3 חציל בינוני, קלוף בקולפן ירקות
  • קולרבי גדול, קלוף
  • 10 ס"מ כרישה
  • 4 שיני שום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 1 כוס ענבים שחורים, גדולים ובשלים
  • 1/2 כוס גרגירי רימון
  • חופן גדול של עלי ארוגולה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
2. חותכים את חזה האווז לקוביות קטנות בגודל של חצי ס"מ.
3. מכינים את התחמיץ: מעבירים את כל החומרי התחמיץ לצנצנת בעלת מכסה אטום ומערבבים היטב.
4. חותכים לקוביות בינוניות את הקישואים, החציל, הפלפלים, הקולרבי, שיני השום והכרישה.
5. מעבירים לתבנית את כל הירקות בשכבה אחידה אחת, לא גבוהה.
6. מעל מתבלים ב2-3 קורט מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס. יוצקים שמן זית בנדיבות וצולים כ-35 דקות לערך, עד להשחמה יפה וריכוך. מוציאים מן התנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
7. . את הענבים חותכים לרבעים.
8. את הארוגולה חותכים גס מאוד ומעבירים לקערה רחבה. מעל מפזרים מהירקות הצלויים.
9. מנערים שוב היטב את התחמיץ בצנצנת מזלפים עם כפית מהתחמיץ מעל הירקות.
10. מחממים מחבת טפלון ומקפיצים לצלייה קלה את חזה האווז המעושן עם הענבים וגרגירי הרימון, ללא הוספת שומן.
11. מוציאים מהמחבת אל מעל הסלט ומגישים.

דרג: