סלט גרגרי חומוס

מנה קלסית, טעימה ומשביעה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט גרגרי חומוס
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 קופסה (200 גרם) גרגרי חומוס משומרים, מסוננים או 150 גרם גרגרי חומוס מיובש
  • 6 עגבניות בינוניות, חתוכות לשמיניות
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 2 שיני שום מעוכות
  • 150 גרם גבינת "פיראוס" בולגרית 5% שומן בקוביות
  • 4 כפות זיתים שחורים מגולענים
  • 1 קופסה לבבות דקל משומרים פרוסים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כף עלי נענע קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות גרגרי שומשום מלא
  • מיץ מ-2 לימונים

אופן הכנה:

הכנה
1.אם משתמשים בחומוס מיובש, משרים למשך לילה במים, מסננים ומבשלים במי מלח במשך 30-45 דקות עד שהגרגרים מתרככים. מסננים ומצננים.
2. מעבירים את גרגרי החומוס לקערה גדולה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מגישים מיד.
קלוריות למנה: 148 קק"ל
סידן למנה: 105 מ"ג
שומן למנה: 6.2 גר’
דרג: