סלט גרגירי חומוס עם חצילים צלויים

סלט גרגירי חומוס וחצילים ברוטב רב טעמים המורכב מטחינה, יוגורט, גרגירי רימון ונענע, מנה ראשונה מעוררת תיאבון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט גרגירי חומוס עם חצילים צלויים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם גרגירי חומוס
  • 1 חציל קטן
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • פלפל לבן טחון
  • 2 כפות יוגורט יווני של תנובה
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1/3 כוס עלי נענע טריים ונקיים קצוצים
  • 1 גבעול נענע ירוק ורענן
  • 1/2 כוס גרגירי רימון

אופן הכנה:


1. משרים את גרגירי החומוס בכמות מים כפולה למשך 12 שעות. מסננים, שוטפים ומעבירים לסיר עם כמות מים כפולה. מבשלים ברתיחה קלה עד לריכוך מלא. מצננים מתחת מים קרים ומסננים שוב לייבוש.
2. מחממים את התנור מראש לחום של ל-200 מעלות.
3. קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות.
4. מעבירים את קוביות החציל לתבנית צלייה ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח גס, ומעט פלפל לבן גרוס.
5. מערבבים היטב ומעבירים לצלייה בתנור ללא כיסוי. מצננים.
6. מערבבים בצלוחית 2 כפות יוגורט, חצי כפית מיץ לימון וכף מלאה טחינה גולמית.
7. מעבירים לקערה את גרגירי החומוס ומוסיפים את תערובת היוגורט, החצילים ומתבלים במלח, מעט פלפל לבן והנענע.
8. מערבבים ומעבירים לקירור. לפני ההגשה מפזרים מעל החומוס מגרגירי הרימון ומניחים גבעול יפה של נענע טרייה לעיטור.

דרג: