סלט ברוטב אגסים

סלט עשיר ומפנק עם אגוזים מקורמלים, סירופ אגסים ורוקפור

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליאור צדוק

דרג:
סלט ברוטב אגסים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 1 מנה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.5 ק"ג עלי בייבי
  • 200 גרם אגסים בסירופ (ראה אופן הכנה)
  • 100 גרם גבינת רוקפור איכותית מגורדת
  • 100 גרם אגוזי מלך מקורמלים (ראה אופן הכנה)
  • 80 גרם בצל סגול חתוך
  • 1 פרוסה של לחם קסטן (ניתן לקנות בכל מאפיה)
  • מעט מיץ לימון סחוט
  • מעט שמן זית
  • מעט סירופ סוכר
  • לקרמל אגסים:
  • 200 גרם סוכר
  • לסירופ
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 1/2 ליטר מים

אופן הכנה:

1. לאגוזי מלך מקורמלים: מכינים קרמל מהסוכר, מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב ומקררים.
2. לסירופ לאגסים:
מערבבים את הסוכר ואת המים עד לרתיחה. יוצקים על האגסים החתוכים (לא מקלפים, רק חותכים ומנקים את הגרעינים). ממתינים מעט.
3. הרכבה: בתוך קערה שמים את עלי הבייבי, את הבצל, חצי מכמות הרוקפור, את האגסים, האגוזים, קורט המלח והפלפל, שמן הזית, מיץ הלימון, סירופ הסוכר ומעט מהסירופ של האגסים. מערבבים.
4. שמים את פרוסת לחם הקסטן בטוסטר עם החצי השני של הרוקפור ומגישים על הסלט (רצוי לחתוך לשניים).

דרג: