סלט בטטה אפויה בגריל עם כל טוב

עם גרגרי רימונים, תרד, פקאן, קשיו, פירות יבשים, מוגש עם רוטב רימונים וחומץ בלסמי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט בטטה אפויה בגריל עם כל טוב
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ק"ג בטטה גודל בינוני
  • 1 כוס גרגרי רימונים
  • 1/2 ק"ג עלי תרד
  • 150 גרם אגוזי פקאן
  • 150 גרם אגוזי קשיו
  • 100 גרם משמש מיובש
  • 50 גרם תאנים יבשות
  • 50 גרם צימוקים
  • חומרי הרוטב :
  • 1 כוס מיץ רימונים סחוט
  • 1/2 כוס רוטב גרנדין
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. שוטפים את הבטטות, עוטפים אותן אחת אחת בניר כסף ומכניסים לגריל ל-25 דקות.
2. לאחר שהבטטה מוכנה מוצאים אותה מניר הכסף, ופורסים לטבעות בעובי של 2 ס"מ.
3. פורסים את המשמשים והתאנים לרצועות.
4. מערבבים את הרימונים עם עלי התרד, האגוזים והפירות היבשים.
5. מסדרים בצלחת את העלים, עליהם מניחים את פלחי הבטטה ומעל הכל יוצקים את הרוטב.

דרג: