סלט בורגול עם גבינת מוצרלה ועגבניות מיובשות

סלט ים תיכוני, שמשלב בורגול בעשבי תיבול וכדורי גבינת מוצרלה מתובלת בריחן ובשמן זית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט בורגול עם גבינת מוצרלה ועגבניות מיובשות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסלט בורגול:
  • 11/4 כוסות בורגול עבה
  • 11/4 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוסות עירית ,קצוצה
  • 4 כפות שמיר , קצוץ
  • 4 כפות פטרוזליה , קצוצה
  • 4 כפות עלי רוקט ,קצוצים
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
  • 2 כפות לימון כבוש, קצוץ
  • 1 עגבניה ,חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום ,קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ לימון ,לפי הטעם
  • למוצרלה ---
  • 150 גרם כדורי מוצרלה קטנים
  • 1 עגבניה ,חתוכה לפלחים
  • 1 כפית מלח גס
  • 4 כפות ריחן [בזיליקום] קצוץ
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1, שמים את הברגול בקערה, יוצקים את המים הרותחים ,
מכסים ומשהים 20 דקות,
2,מפוררים את הברגול ומוספים את יתר מרכיבי סלט הבורגול, מערבבים ,טועמים ומשפרים תיבול,
3,מסדרים את הסלט בערימה על צלחת הגשה ועורכים עליו את כדורי המוצרלה ,בין הכדורים מסדרים את פלחי העגבניה ומתבלים במלח הגס,זורים את הריחן ועיטורי העגבניות, יוצקים מעל הכול את שמן הזית ומגישים,
דרג: