סלט בורגול ושעועית ירוקה

מתרעננים עם סלט קייצי, צבעוני וטעים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
סלט בורגול ושעועית ירוקה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 כוסות בורגול לפני השרייה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן ארוגולה קצוצה
  • 3 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות
  • 3/4 לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות
  • 400 גרם שעועית ירוקה עדינה "סנפרוסט" מבושלת לפי הוראות יצרן
  • 1/4 בצל סגול פרוס לרצועות דקיקות
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • זיתים
  • רוטב:
  • מיץ מ-1 לימון
  • כפית סוכר
  • 1/4 שן שום כתושה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול במים לפי הוראות יצרן. מצננים מעט.
2. מערבבים את מצרכי הרוטב בעזרת מטרפה.
3. בקערה עמוקה מערבבים את כל מצרכי הסלט מלבד העגבניות שרי והזיתים, מוסיפים את הרוטב וממשיכים לערבב.
4. על צלחת הגשה, מניחים מן הסלט ומעטרים בעגבניות שרי וזיתים.
דרג: