סלט בורגול וירקות ש(גם) ילדים אוהבים

סלט צבעוני וכיפי, מושלם לפיקניק או לעבודה. עם תוספת של נתחי עוף צלוי או פטה פיראוס מפוררת, מתקבל סלט שהוא ארוחה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמה רן \

צילום: נעמה רן \

עיצוב: נעמה רן

דרג:
סלט בורגול וירקות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס בורגול בעובי בינוני
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 1 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
  • 1 כוס תירס קפוא סנפרוסט, חלוט במים רותחים כדקה
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח

איך מכינים:


1. מעבירים את מרכיבי הרוטב לצנצנת בעלת מכסה מתברג, סוגים את המכסה ומנערים היטב.

2. מעבירים לסיר קטן או קערה את הבורגול, המלח והמים הרותחים, מכסים במכסה תואם או צלחת ומשהים לכ 20 דקות עד שכל המים נספגים והבורגול רך.

3. מבשלים את הברוקולי במים רותחים כ 2-3 דקות עד שהוא מתרכך אך עדין נגיס וצבעו ירוק כהה. מסננים ומעבירים לקערת הבורגול (המוכן, לאחר שהתרכך) עם התירס, הפלפל, הבצל ירוק  והרוטב. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.


דרג: