סלט בורגול בפסטו ועשבי תיבול

גרסה אישית של סלט הטבולה. רוטב פסטו, לימון כבוש, לימון טרי, המון עשבי תיבול וקוביות עגבנייה שמוסיפות טעם וצבע

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סלט בורגול בפסטו ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ כוס (100 גרם) בורגול עבה
  • 2 כפות פסטו איטלקי "אוליביה"
  • 2 כפיות שמן זית
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • ½ כוס עלי נענע קצוצים
  • 2 כפות עלי ריחן קצוצים
  • 1 עגבנייה קטנה מרוקנת מגרעינים וקצוצה לקוביות קטנות
  • מלח

אופן הכנה:


1. שוטפים את הבורגול, מסננים היטב ושמים בקערה. יוצקים על הבורגול 2 כוסות מים רותחים ומניחים להשריה של 30-25 דקות עד שהבורגול מתרכך.
2. מסננים היטב את הבורגול ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים פסטו, שמן זית, מיץ לימון וקליפת לימון ומערבבים היטב. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מערבבים, טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. שומרים במקרר בכלי מכוסה עד לשעת ההגשה.

דרג: