סלט בורגול בגבינת עיזים וירק פריך

סלט בורגול בגבינת עיזים וירק פריך

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט בורגול בגבינת עיזים וירק פריך
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס בורגול
  • 0.5 כוס עלי סלרי
  • 180 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • 0.25 שורש סלרי נקי וקלוף
  • 1 גזר גדול
  • 0.5 קולרבי קלוף ונקי
  • 1 קוביה 3 ס"מ על 3 ס"מ של שורש פטרוזיליה
  • 0.5 סלק גדול קלוף ונקי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סומק
  • 0.5 כפית שטוחה של גרגירי שומר קלויים, גרוסים גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מעבירים את הבורגול לכלי אטום ומשרים במים פושרים בגובה 2 ס"מ מעל הבורגול למשך שעה. מסננים היטב במסננת, סוחטים קלות ומעבירים לקערה.
2. חותכים את עלי הסלרי לרצועות עדינות.
3. חותכים את גבינת הפרומעז לקוביות קטנות בעזרת סכין חלקה הטבולה בכוס עם מים רותחים.
4. חותכים את שורש הסלרי, הגזר, הקולרבי, שורש פטרוזיליה והסלק החי לקוביות של חצי ס"מ.
5. מוסיפים את הירקות מעל הבורגול ומתבלים ב-2 קורט מלח וכף שמן זית, קורט פלפל שחור גרוס, סומק, הפרומעז וגרגירי השומר הגרוסים.
6. מערבבים את הסלט, מעטרים  בעלי הסלרי החתוכים ומגישים קר.

דרג: