סלט בולגרית מעודנת, חומוס, סלק וקרוטונים

סלט בולגרית מעודנת, חומוס, סלק וקרוטונים.הסלט המיוחד הזה קורץ לכמה מדינות בים התיכון ואולי גם קצת לבלקן, אפשר לאכול אותו כך סתם או לשים אותו בתוך פיתה חמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט בולגרית מעודנת, חומוס, סלק וקרוטונים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 כוס גרגירי חומוס
  • 2 יחידות סלק אדום שלם וקלוף, מוקפא "סנפרוסט"
  • 1/4 לחם פרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • קורט אבקת מרק בצל
  • מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף שומשום
  • שמן זית
  • 6-8 עגבניות שרי בינוניות
  • 1 בטטה בינוניות
  • פלפל לבן טחון
  • קינמון
  • 1 כוס עלי אורגולה
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • 1/2 כפית מיורן מיובש

אופן הכנה:


1. מכינים קערה עם כמות של פי שלוש מכמות גרגירי החומוס, ומשרים למשך 12 שעות.
2. מסננים את המים ושוטפים היטב במסננת.
3. מבשלים את החומוס בכמות מים כפולה לריכוך, מסננים ומצננים במים קרים. מסננים לייבוש.
4. חותכים את קצוות הסלק, שוטפים היטב ומבשלים שלם בכמות מים כפולה עד שניתן להחדיר בקלות מזלג בסלק. מצננים במים קרים. שוטפים היטב וחותכים לקוביות בינוניות.
5. מסירים את הקרום מפרוסות הלחם וחותכים לקוביות בינוניות.
6. מעבירים את הקוביות לקערה ומעל מפזרים פפריקה מתוקה, קורט אבקת מרק בצל, כמון, שומשום, קורט מלח, מעט פפריקה חריפה ושמן זית ומערבבים היטב.
7. צולים בגריל התנור החם להשחמה קלה ולערבב מידי פעם בעזרת כף שטוחה, כדי שקוביות הלחם לא ישרפו. כשקוביות הלחם מוכנות, מוציאים אותן מהתנור, מצננים מעל השיש ושומרים בקופסה אטומה.
8. חוצים את עגבניות השרי לאורכן ממש לפני ערבוב הסלט, בכדי לשמור על העסיסיות.
9. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
10. קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות בינוניות ובתבנית קטנה מערבבים עם כף שמן זית, מעט מלח, פלפל לבן וקורט קינמון קטן.
11. צולים בתנור לריכוך עדין וקבלת צבע שחום.
12. את עלי הארוגולה חותכים גס מאוד.
13. מגרדים מעל את הבולגרית בפומפיה גסה.
14. מערבבים את כל המוצרים בקערה גדולה כרבע שעה לפני הארוחה ומתבלים בשום כתוש, קורט פלפל לבן טחון, 2 קורט מלח, קורט כמון, 2 כפות שמן זית, חומץ בן יין לבן ומיורן מיובש .
15. לאחר רבע שעה מעטרים בקרוטונים ומגישים

דרג: