סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן

סלט מרענן לחובבי ארטישוק. מתאים לאירוח או לארוחת ערב קלילה ובריאה. מתאים לארוחה צמחונית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תחתיות ארטישוק טרי חתוך לרבעים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מיץ מ- 2 לימונים
  • 4 שיני שום
  • 2 כוסות עלי ארוגולה או רוקט נקיים (ללא הגבעולים הגדולים)
  • 50 גרם גבינת קולאז מסוג פרמזן
  • חומרים לרוטב
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • מעט עלי ארוגולה קצוצים דק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן גרוס

אופן הכנה:

1. צולים בתנור את תחתיות הארטישוק עם שמן הזית, היין, מיץ הלימון, המלח והפלפל, בחום של 250 מעלות עד להשחמת הארטישוק.
2. מסדרים בקערה את עלי הארוגולה או הרוקט והארטישוק.
3. שמים בצנצנת עם מכסה את כל חומרי הרוטב ו- 3 כפות מנוזלי הצלייה, מנערים היטב, טועמים, משפרים את התיבול ויוצקים על העלים.
4. פורסים פיסות מגבינת הפרמזן בעזרת קולפן ירקות ומפזרים מעל.
 

דרג: