סלט ארטישוק ופלפלים קלויים

סלט אסתטי ומפתיע. טעים ומזין. מתאים כתוספת לארוחה צמחונית או כארוחה קלילה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף רונן דברת בלוך

דרג:
סלט ארטישוק ופלפלים קלויים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חופן נדיב של אפונה סינית
  • 1 חבילת עלי בוקצוי טריים
  • 1 חציל גדול
  • שמן זית בתולי
  • מיץ לימון
  • מלח ים
  • פרוסות גבינת פקורינו
  • לבבות מ-3 ארטישוקים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 2 כוסות מים
  • 3 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים

אופן הכנה:

1. מבשלים את לבבות הארטישוק בסיר עם חלב, מיץ לימון ומים. מצננים וחותכים לרבעים. חולטים אפונה סינית במים רותחים עד שצבעה הופך ירוק עז (במשך דקה לערך), מוציאים, מסננים ושוטפים מיד במים קרים מאוד או במי קרח.
2. קולים את החציל על האש, מקלפים בזהירות ומוציאים את החלק הלבן. מסננים וחותכים לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ.
3. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ.
4. מערבבים את כל החומרים ביחד לסלט, מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח ים.
 
דרג: