סלט אדממה חם

סלט לחובבי אדממה שמפתיע בטעמו המיוחד. מזין ובריא ומתאים גם לצמחונים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סלט אדממה חם
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שקיות אדממה בתרמילים מופשרות של "סנפרוסט"
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 צמה של אטריות אורז
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • צ'ילי חריף גרוס
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה מרוסקים
  • 1/2 לימון

אופן הכנה:

1. קולפים את חצי הלימון בעזרת סכין. חותכים לקוביות קטנות
2. מרתיחים סיר מים גדול.
3. לאחר הרתיחה מוסיפים את האדממה ומבשלים במשך 10 דקות.
4. מצננים מתחת לזרם מים ומסננים.
5. לוחצים על תרמילי האדממה ומוציאים את פולי האדממה לתוך קערה.
6. מחממים שמן לטיגון עמוק עד שמגיע לחום בינוני.
7. מוסיפים בבת אחת את אטריות האורז, האטריות יתנפחו מיד. אוספים אותן בעזרת כף רשת אל מסננת ומצננים.
8. שוברים את אטריות האורז בגסות, בעזרת הידיים.
9. מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את פולי האדממה.
10. מתבלים ב - 3 קורט מלח גס, 1 קורט של צ'ילי גרוס חריף, גרגירי הכוסברה וקוביות הלימון.
11. מערבבים כדקה מעל חום גבוה.
12. מעבירים את האדממה החמה לקערת הגשה בינונית ומפזרים מעל את אטריות האורז התפוחות.
13.מעטרים באמצעות 4-3 תרמילי אדממה ריקים ומגישים חם.
 

דרג: