סירת חציל צלוי בגבינת עיזים

סירת חציל צלוי בגבינת עיזים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סירת חציל צלוי בגבינת עיזים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים מאורכים ישרים שטופים
  • 0.33 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • גליל גבינת פרומעז מסדרת קולאג' השף הלבן
  • 4 ענפי זעתר שטופים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
2.חותכים לכל חציל את השורש הקוצני וחותכים לאורך החצי לצורת סירה מאורכת.
3.חותכים כל חצי חציל בבשר החציל לעומקו 3 פסים לרוחב ו2 פסים לאורך –עד חצי העומק.
4.מניחים את הסירות בתבנית פיירקס עמוקה על גבי נייר אפייה
5.חותכים את גליל הגבינה לפרוסות לא דקות מידי ולחצאי ירח ומניחים לעומק החתכים שבחציל 6 פרוסות.
6.בוזקים מעל מלח גס ופלפל גרוס ומעל יוצקים לאורך החציל ומעל הגבינה 2 כפות שמן זית ומניחים ענף של זעתר.
7.מכסים בנייר כסף ומכניסים למשך 25 דקות לתנור.
8.לפני זמן ההגשה מכניסים לגריל חם מאוד למשך 3-4 דקות ללא נייר הכסף עד קבלת צבע חום.
החציל צריך להיות אפוי אך לשמור על צורתו ועל מירקם יציב.

הגשה:
נגיש בצלחת אישית ובמרכז השולחן בגט שחומם פרוס גס שמעליו פסים של שמן זית .
מומלץ להגיש עם כפית.
דרג: