סירות חציל עם עיזים ועגבניות צלויות בכוסברה פיקנטית

מנה ראשונה טעימה ומוצלחת לכל אירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סירות חציל עם עיזים ועגבניות צלויות בכוסברה פיקנטית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית
  • 2 חצילים קטנים ישרים ושווים בגודלם
  • 1/2 בצל לבן
  • 200 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 לימון טרי
  • 6 עגבניות אדומות טריות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. פורסים את הפרומעז לפרוסות דקות בעזרת סכין חלקה וחדה המחוממת במים רותחים.
2. את החצילים חוצים לאורכם ומשאירים את הענף.
3. על כל חציל יוצרים חתכים עמוקים לאורך ולרוחב במרחק חצי ס"מ מחתך לחתך.
4. מעבירים לתבנית את החצילים כשהקליפה כלפי מטה.
5. מחממים את התנור לחום גבוה.
6. מעל כל סירת חציל מפזרים מלח גס, מעט פלפל לבן גרוס, עלי טימין קצוצים ומעל יוצקים כף שמן זית.
7. צולים ללא כיסוי עד לריכוך כמעט מלא במרכז התנור.
8. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומעבירים למסננת ל-5 דקות לצורך ניקוז הנוזלים.
9. קוצצים חצי מהפלפל החריף ואת הבצל לקוביות קטנות.
10. מערבבים את העגבניות עם הכוסברה, הבצל והפלפל החריף בתוספת 2 קורט מלח, מיץ מהלימון ומעט שמן זית.
11. מרימים את סירות החציל מהתבנית ומעבירים לנייר אפיה נקי, מניחים עם הקליפה כלפי מטה.
12. יוצרים חריץ בקליפת החציל בקצה המעוגל, כך שנוכל לפחוס מעט את החציל והוא ישמור על צורתו.
13. משטחים קלות את החציל כך שצורתו תשמר.
14. מעל מסדרים כקלפים פרוסות מהפרומעז ומעל מניחים מהעגבניות בשכבה נדיבה.
15. לפני ההגשה יוצקים מעל שמן זית וצולים להשחמה בתנור חם מאוד.

דרג: