סירות חצילים בציפוי טחינה, צנוברים ועגבניות

מנה טעימה וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סירות חצילים בציפוי טחינה, צנוברים ועגבניות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2חצילים קטנים -בינוניים
  • מלח גס
  • רבע כוס שמן זית
  • מלית
  • 2,שיני שום ,קצוצות דק
  • 4עגבניות שרי,חתוכות לשמיניות
  • 2כפות פטרוזליה קצוצה דק
  • 3כפות שמן זית מאיכות טובה
  • מלח,פלפל שחור
  • ציפוי
  • 3כפות צנוברים
  • 1,מיכל קטן [125גרם]טחינה מוכנה
  • 4עגבניות שרי,חתוכות לרבעים

אופן הכנה:

הכנה
1. שוטפים את החצילים ומחלקים כל אחד לשניים,לאורך,כדי ליצור "סירות" בצד החתוך של החצילים עושים חריצים לאורך ולרוחב ,לתוך עומק החציל אבל נזהרים לא לפצטע את הקליפה ,זורים מלח ומברישים היטב בשמן זית.
2. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה [190מעלות צלסיוס],כשהתנור חם משמנים תבנית ומניחים את החצילים עם החתך כלפי מעלה, צולים את החצילים במשך 30 עד 40 דקות או עד שהם רכים למגע והחלק העליוטן מזהיב ,
3. מערבבים בקערה את השום עם העגבניות והפטרוזליה ,מתבלים במלח ופלפל מחלקים את התערובת בין החצילים ומשקיעים אותה מעט לתוך החתך, מזלפים שמן זית למעלה ואופים עוד 7 דקות.
4. לפני ההגשה מטפטפים את הטחינה על פני המלית וזורים צנוברים ורבעי עגבניות, מגישים חם או פושר.
טיפ:
אפשר להקרים את הציפוי, לאחר שמטפטפים על החציל את הטחינה מחזירים לתנור לעוד 5 דקות עד שנוצר קרום עליון של טחינה חמה.

דרג: