סיניציק

מנה בשרית ברוטב מתקתק עם ירקות מוקפצים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: איציק ביטון

דרג:
סיניציק
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם רצועות חזה עוף -מושרה בסויה שעה לפני
  • 1 בצל גדול
  • 3 גמבה צבעוניות
  • סלסלה פטריות 200 גרם
  • סלסלה נבטים 150 גרם
  • כף רוטב טריאקי
  • שתי כפות צ'ילי מתוק
  • שתי כפות רוטב סויה
  • תבלינים:
  • כפית מלח
  • כפית מרק עוף
  • כפית צ׳ילי גרוס חריף
  • כפת סוכר
  • כפית זנגביל
  • חצי כפית פלפל לבן

אופן הכנה:

1. מחממים ווק עמוק. 
2. מחממים שלוש כפות שמן זית.
3. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא משנה צבע.
4. שמים את החזה החתוך ומקפיצים מעט. יוצקים את הסויה והטריאקי. מקפיצים או מערבבים עד אשר החום משתלט.
5. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-5 דקות נוספות.
6. מוסיפים תבלינים, מערבבים טוב ואז יוצקים שתי כפות צ'ילי. מערבבים עוד קצת, ומסירים מהאש.

דרג: