סינטה בשיני שום, רוזמרין וגרידת קלמנטינה

מנת בשר צלוי וצרוב ברוטב יין אדום ומתובל, מנה עיקרית מרשימה לארוחת צהריים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סינטה בשיני שום, רוזמרין וגרידת קלמנטינה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • גרידת קליפה מקלמנטינה כתומה שטופה היטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ראשי שום שטופים ומפורקים עם הקליפה
  • 2 ענפי רוזמרין טרי חתוכים לאורך 3 ס"מ
  • 600 גרם בשר סינטה מיושן חתוך לקוביות בינוניות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 3/4 כוס יין אדום

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים היטב 2 כפות שמן זית ומוסיפים את גרידת הקלמנטינה.
2. מגבירים את הלהבה לדרגה גבוהה מאוד. לאחר מס' שניות מוסיפים את הבשר לצליה מהירה של חצי דקה תוך ערבוב ומוציאים מיד לקערה.
3. מוסיפים למחבת את שיני השום, הרוזמרין הטרי, חצי כפית פלפל שחור גרוס וצולים 8 דקות עד לריכוך קל תוך ערבוב.
4. מוסיפים 3/4 כוס יין אדום ומגרדים בעדינות את תחתית המחבת בעזרת כף עץ.
5. מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים את הבשר לצליה מהירה של 3 דקות תוך ערבוב – הבשר צריך להיות ברמת בישול קלה בלבד, כך ישמור על מרקמו הרך.
6. בוזקים מעל קורט מלח גס, מערבבים ומגישים מיד.
דרג: