סיגר פיצוחים ותבלינים ארומטיים על רוטב סילאן

מנה אחרונה בהשראת המטבח המרוקאי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: גיא פרץ

דרג:
סיגר פיצוחים ותבלינים ארומטיים על רוטב סילאן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 יחידות עלי סיגר (אגרול)
  • 50 גרם קשיו קלוי
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים וקלויים
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 50 גרם שקדים לבנים קלויים
  • 5 כפות סוכר
  • קורט קינמון
  • קורט ג'ינג'ר
  • קורט מוסקט
  • מעט ציפורן
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות יין מתוק
  • סילאן
  • 1 כף אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. ממיסים את הסוכר במחבת יבשה ונקייה, עד להיווצרות קרמל. מוסיפים את הג'ינג'ר, הדבש והפיצוחים. מתבלים ומוסיפים את היין המתוק.
2. ממלאים בכל עלה סיגר כ-100 גרם מהמלית ומגלגלים לסיגר ארוך (כמו אגרול). מדביקים את הקצוות בבלילת קמח ומים.
3. מטגנים בשמן עמוק וחם.
4. מגישים חצוי ל-2, מטפטפים מעל סילאן, ובוזקים אבקת סוכר.

 

דרג: