סיגרים במלית מעדן חלב

סיגרים עשויים בצק פילו פריך אפויים במלית אפרסקים, גבינה ומעדן חלב, חטיף מתוק תוצרת בית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סיגרים במלית מעדן חלב
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 40 סיגרים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 עלי פילו של "מעדנות", מופשרים
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • למלית:
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% של "השף הלבן" מפוררת
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 כוס קוביות אפרסקים קטנות בגודל 1/2 ס"מ
  • 1 ביצה טרופה
  • 6 מעדני קרלו
  • להגשה:
  • דבש

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. לא משתהים על מנת שהמלית לא תפריש נוזלים.
3. מכינים את הסיגרים ואופים: מברישים עלה פילו בחמאה ומחלקים ל-4 מלבנים שווים. מניחים פס מלית בעובי 1 ס"מ לרוחב השליש התחתון של כל מלבן. מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים לסיגר הדוק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
4. אופים 15-12 דקות עד להזהבה עמוקה. מגישים חמים עם דבש.

דרג: