סיגרים במילוי צפתית בליווי גוואקמולי

סיגרים במילוי צפתית בליווי גוואקמולי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סיגרים במילוי צפתית בליווי גוואקמולי
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לגוואקמולי:
  • 2 אבוקדו רכים ויפים
  • מלח
  • 1 כפית שמן זית
  • פלפל לבן
  • 1 מלפפון חמוץ, קצוץ
  • 1 פלפל אדום כבוש
  • להכנת המילוי:
  • 1 חציל קלוף חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 חבילת גבינת פיראוס צפתית עזים 5% של תנובה
  • חמאת תנובה, רכה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 ענף טימין גדול
  • 1 כפית שטוחה חרדל
  • עלי סיגרים
  • 2 כפות יוגורט "יופלה" לבן 3% בטעם טבעי
  • פלפל שחור טחון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הכנת הגואקמולי:
1. קולפים את האבוקדו ומעבירים לצלחת שטוחה.
2. מועכים בעזרת מזלג.
3. מערבבים את האבוקדו עם קורט מלח, כפית שמן זית, מלפפון חמוץ קצוץ, קוביות פלפל אדום כבוש, מעט פלפל לבן.
4. מצננים במקרר.
הכנת המילוי:
1. מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את קוביות החציל וקוביות הפלפל האדום הטרי עם החרדל, שן השום קצוצה וענף טימין שלם. לאחר השחמה קלה מצננים ומוציאים. משליכים את ענף הטימין.
2. מוסיפים את קוביות הצפתית ומערבבים.
3. מתבלים ב-2 קורט מלח, מעט פלפל שחור טחון, ו-2 כפות יוגורט.
4. מערבבים היטב.
מרכיבים את המנה:
1. מניחים מעל שולחן העבודה עלה של סיגר, ב1/3 הקרוב אילנו מניחים מהמילוי. מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לסיגר .
2. מחממים את התנור לחום גבוה.
3. מניחים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעל מורחים חמאת תנובה מומסת.
4. צולים בתנור עד להשחמה קלה.
5. מגישים חם בליווי הגוואקמולי.

דרג: