סיגרים במילוי חלבי מתוק

גלילי בצק עלים אפויים במלית שמנת ומי ורדים, מנה מתוקה וקלילה להגשה באירוח

מאת: איציק מאיר

דרג:
סיגרים במילוי חלבי מתוק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 סיגרים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בצק פילו
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 כוס שמנת מתוקה השף הלבן
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מי ורדים או תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה מומסת תנובה
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר או סירופ מייפל

אופן הכנה:

הכנה:
1. בסיר שמים את הקמח, קורנפלור, סוכר, חלב, שמנת ומי ורדים או תמצית וניל, שמים על אש בינונית עד שהתערובת מתקשה, מקררים, שמים בניילון נצמד ומקררים במקרר.
2. פותחים דף בצק פילו, מורחים בחמאה המומסת, שמים מעל דף פילו נוסף וגם מורחים בחמאה המומסת, מחלקים את הדפים ל 4 חלקים, מורחים בקצה של כל חלק כף מהמלית ומגלגלים את הבצק לצורה של סיגר, לקראת הסוף מכניסים את השולים ומסיימים את הגלגול.
3. מניחים את הסיגרים בתבנית עם התפר כלפי מטה. מורחים בחמאה הנותרת ואופים כ 30 דקות בחום של 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
4. מוציאים מהתנור ובוזקים מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל ומגישים.

דרג: