סטייק סלמון צרוב בגריל עם פסטו של כוסברה ומרווה בל

מתכוני דגים ביניהם דג סול, פילה אמנון, דג סלמון, קציצות דגים, מרק דגים, דג בתנור ועוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
סטייק סלמון צרוב בגריל עם פסטו של כוסברה ומרווה בל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 מנות של סטייק סלמון פרוס עם העצם
  • לימון 1
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פילפל שחור גרוס
  • פילפל לבן גרוס
  • חבילת כוסברה שלמה
  • 5 עלי מרווה טריה
  • שום כתוש
  • פרוסה קטנה של פילפל ירוק חריף
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים עגולים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. על כל סטייק סלמון מטפטפים מיץ מחצי לימון טרי, שמן זית, מלח גס ופלפל לבן גרוס ומשרים ל 15 דקות.
2. מורחים שומן במחבת פסים כבדה, מחממים לחום בינוני וצורבים את סטייק הסלמון משני צדדיו עד שמוכן.
3. חשוב להפוך את הדג עם מלקחיים פעם אחת בלבד.
4. מורידים לכוסברה את חצי אורך הגבעול.
5. במעבד מזון טוחנים את הכוסברה היטב עם המרווה,חצי הלימון, המלח, כפית שום, שמן הזית והפלפל החריף –המרקם צריך להיות מעט סמיך ואחיד.
6. מחממים תנור ל170 מעלות.
7. את תפוחי האדמה שוטפים היטב .
8. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם 2 כפות שום ,שמן זית ,מלח ופלפל שחור.
9. מעבירים לתבנית ואופים במרכז התנור למשך 30 דקות לערך (תלוי בסוג התנור) עד לריכוך וצבע יפה.

הגשה:
מניחים את סטייק הסלמון על הצלחת האישית ומעל יוצקים 2 כפיות פסטו כוסברה (בטמפרטורת החדר)
מעטרים את סטייק הדג בפרוסת לימון וחצי עגבנית שרי.
מתפוחי האדמה יוצרים מגדל יציב .
לצד הדג מניחים עלי בייבי טריים ,נבטים ושרי. מעל הירקות מטפטפים שמן זית וחומץ בלסמי .
דרג: