סטייק סלמון ברוטב טרגון ושמנת

סטייק סלמון בשמנת וטרגון - קלאסיקה מנצחת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סטייק סלמון ברוטב טרגון ושמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות של פילה (סטייק) דג סלמון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 לימון טרי
  • חמאה
  • 1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 3 כפות טרגון טרי, קצוץ
  • 1 שמנת מתוקה
  • לעיטור:
  • ענפי טרגון טריים
  • רצועות של קליפת לימון

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מתבלים את הדגים במעט מלח דק, פלפל שחור גרוס ומעט מיץ לימון טרי.
2. משרים ל-15 דקות.
3. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
4. מחממים במחבת 80 גרם חמאת תנובה וצולים את הדג מכל צד כדקה.
5. מעבירים לתבנית וצולים את הסלמון בתנור ל-6-7 דקות.
6. בינתיים מוסיפים למחבת שבו טוגנו הדגים את הבצל הסגול הקצוץ עם השום הקצוץ וקורט פלפל שחור גרוס, וצולים למשך 3 דקות.
7. מוסיפים 1/3 כוס יין לבן ומבשלים ל-2 דקות.
8. מוסיפים את הטרגון קצוץ, 3 כפות מיץ לימון, השמנת המתוקה, מלח דק ומסמיכים את הרוטב מעל חום בינוני תוך ערבוב במשך 5-6 דקות.
9. מוציאים את הסלמון מהתנור ומעבירים לצלחת עם הנוזלים.
10. מעל יוצקים מהרוטב ומעטרים בענף קטן של טרגון טרי וברצועת קליפת לימון.

דרג: