סטייק סלמון אפוי בשמנת לימון ויין

דג סלמון אופוי ברוטב שמנת עשיר, מנה עיקרית חגיגית ומרשימה לארוחת שבת, ארוחת חג או לכל אירוע חגיגי אחר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
סטייק סלמון אפוי בשמנת לימון ויין
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 נתחים (מנות )של פילה סלמון (אפשר גם "סטייק" פרוסות סלמון)
  • 8 פרוסות לימון
  • מלח
  • פלפל לבן
  • ענפי עירית קצוצה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • עלי רוזמרין טרי מ-2 ענפים קטנים
  • מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן

אופן הכנה:


1. מחממים תנור ל-220 מעלות –רשת במרכז.
2. חותכים 4 דפי נייר כסף ארוכים כפליים מנתח הסלמון.
3. על נייר הכסף מורחים כף שמן זית ומעל מניחים נתח סלמון בודד.
4. על כל נתח בוזקים מלח ופלפל ויוצקים 2 כפות שמן זית ויין.
5. מניחים מעל הסלמון 2 פרוסות לימון-ענפי עירית ומפזרים פרוסות שום ומפזרים מעט רוזמרין (צריכים להיות מעט נוזלים בצידי הדג).
6. עוטפים כל נתח היטב ע"י נייר הכסף ע"י עטיפה מלמעלה ומגלגלים את קצוות נייר הכסף כמו סוכריה סגורה.
7. מכניסים לתנור למשך 18 דקות.
8. מוציאים את הדג מהתנור ומצננים מעט.
9. פותחים מלמעלה (בזהירות מהאדים) וחושפים את הדג, אך משאירים שוליים גבוהים.
10. יוצקים מעל כרבע מיכל שמנת ומחזירים את הדגים (כאשר נייר הכסף פתוח) לתנור עד הקרמת השמנת.
11. הגשה: להגיש בתוך נייר הכסף מונח על צלחת.

דרג: