סטייק סינטה ברוטב שמנת צמחית (פרווה), ברוקולי וצנוברים

ארוחה איכותית עם בשר מתחילה בבחירת נתח איכותי. יש לכם את זה? המנה הבאה תהמם אתכם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף אופיר וידבסקי

דרג:
סטייק סינטה ברוטב שמנת צמחית (פרווה), ברוקולי וצנוברים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 נתחי סינטה נקיים משומן (220-250 גרם כל אחד)
  • 400 גרם פרחי ברוקולי
  • 6 כפות שמן זית
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) קרם בישול צמחי 5% "השף הלבן"
  • 2 שיני שום כתושים
  • מלח גס, פלפל גרוס
  • חופן עלי אורגנו
  • רבע כוס יין אדום

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גריל.
2. מברישים את נתחי הבשר במעט שמן זית, מפלפלים וממליחים לפי הטעם.
3. קוצצים את האורגנו ומפזרים על נתחי הבשר.
4. צולים את הבשר במחבת גריל (או על המנגל) למשך כשתי דקות כל צד (לפי דרגת הצלייה המועדפת). במקביל מברישים את הבשר בשמן זית ומפזרים מלח גס.
5. להכנת הרוטב, מאדים במחבת שן שום כתוש עם שמן זית. מוסיפים יין, מלח ופלפל, ומצמצמים את היין למשך 2-3 דקות. מוסיפים את קרם בישול הצמחי ומבשלים למשך 2-3 דקות נוספות, עד להסמכת הרוטב.
6. מחממים במחבת נפרדת שמן זית ושן שום כתוש, מוסיפים את הברוקולי, מערבבים ומקפיצים. מוסיפים את הצנוברים ומתבלים במלח ובפלפל.
7. מניחים את הברוקולי על צלחת הגשה, מעליו הסטייק, יוצקים את הרוטב, מקשטים בצנוברים ומגישים מיד.
 
דרג: