סטייק אנטריקוט ברוטב יין

סטייק עסיסי לארוחה רומנטית או כמנה למשובחת לארוחת צהריים או ערב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סטייק אנטריקוט ברוטב יין
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (300-250 גרם כל אחד)
  • רכיבי הרוטב
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 8 שיני שום בינוניות
  • ענף רוזמרין בינוני
  • 2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה איכותי
  • 1 כפית שטוחה סוכר

אופן הכנה:

1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
2. מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכ- 1/3 - 1/2 מהכמות המקורית (כ -40-30 דקות).
הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה. מסננים ומצננים.
ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית של קוביות קרח ולשמור במקפיא.

אופן הכנת הסטייק:
1. מחממים כף שמן במחבת לחום גבוה.
2. מניחים את הסטייק במחבת ומטגנים על להבה בינונית בהתאם לדרגת ההכנה המבוקשת.
3. מחממים בסיר נפרד 4 כפות רוטב (או 2 קוביות רוטב מופשרות) לכל סטייק .
4. מוציאים את הסטייק מהמחבת לצלחת (מומלץ צלחת חמה).
5. מעלים ללהבה גבוהה, מוזגים את הרוטב החם למחבת למשך כ - 1/2 דקה תוך ערבוב קל.
6. מוזגים את הרוטב על הסטייק ומגישים מיד.

ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP)
 
דרג: