סטייק אנטריקוט ברוטב בלסמי

סטייק אנטריקוט ברוטב בלסמי, בשר איכותי וטעים, עם רוטב עסיסי

מאת: מנהל שף לבן

דרג:
סטייק אנטריקוט ברוטב בלסמי
שף מתחיל - קל \ בשרי
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מגש סטייק אנטריקוט אדום אדום
  • רכיבי הרוטב:
  • 1 גזר גדול מחולק ל - 4
  • 1 בצל בינוני מחולק ל- 4
  • 2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפיות סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנת הרוטב:
1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
2. מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכ 1/3 - 1/2 מהכמות המקורית (כ 30-40 דקות).
3. הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה. מסננים ומצננים.
4. ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית לקוביות קרח ולשמור במקפיא.

אופן הכנת הסטייק
1. מחממים כף שמן במחבת לחום גבוה מאד.
2. מניחים את הסטייק במחבת ומטגנים על להבה בינונית (לפי טבלת הטיגון) בהתאם לדרגת ההכנה המבוקשת.
3. מחממים בסיר נפרד 4 כפות רוטב (או 2 קוביות רוטב מופשרות) לכל סטייק .
4. מוציאים את הסטייק מהמחבת לצלחת (מומלץ צלחת חמה).
5. מוזגים את הרוטב החם למחבת חמה (על להבה גבוהה) למשך כ 1/2 דקה תוך ערבוב קל.
6. מוזגים את הרוטב על הסטייק החם ומגישים מייד.



 
דרג: