סחלב קר בסירופ מי ורדים ופיסטוק חלבי

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים - טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד - העיקר שיהיה מתוק!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
סחלב קר בסירופ מי ורדים ופיסטוק חלבי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שקיות אבקת סחלב מוכן ( 112 גרם ביחד )
  • 2 כוסות חלב תנובה
  • 2 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • לסירופ מי ורדים:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית תמצית מי ורדים
  • לעיטור:
  • 80 גרם פיסטוק חלבי מקולף קלוי וקצוץ דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שמים את אבקת הסחלב בסיר מוסיפים חלב ושמנת ובוחשים. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה בעזרת מטרפה ידנית 5 דקות. מסירים מהאש ויוצקים לגביעי זכוכית. מצננים מספר שעות.
2. שמים בסיר קטן סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסירופ מסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מי ורדים, מערבבים, מצננים ומקררים היטב.
3. לפני ההגשה, יוצקים על הסחלב הקר מעט מהסירופ מעטרים בפיסטוק חלבי ומגישים.

לגיוון - אפשר לעטר את המנה בצימוקים בהירים מושרים בברנדי למשך שעתיים.

 


דרג: