סחלב וניל עם תפוחים מקורמלים, ערמונים וקינמון

סחלב ביתי ומיוחד שכולם אוהבים - מושלם לכל אירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סחלב וניל עם תפוחים מקורמלים, ערמונים וקינמון
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסחלב:
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 6 כפות קורנפלור
  • 2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 6 כוסות חלב תנובה
  • 1 כף תמצית וניל
  • לתפוחים המקורמלים:
  • 3 תפוחים חמצמצים (גרני סמיט)
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 6 כפות מים
  • להגשה:
  • שבבי קוקוס לבן
  • 3/4 כוס ערמונים לחים, חצויים (להשיג ברשתות השיווק)
  • קינמון טחון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. טורפים בעזרת מטרפה את הקורנפלור ביחד עם כוס וחצי מהחלב בקערה בינונית.
2. מרתיחים את שארית החלב, השמנת המתוקה, תמצית הווניל, הסוכר החום והלבן בסיר בינוני מעל חום בינוני-נמוך.
3. כשתערובת החלב והשמנת מתחילה לרתוח, טורפים שוב קלות את הקורנפלור ומוסיפים אותו אל התערובת החמה.
4. ממשיכים לטרוף את התערובת בסיר למשך כמה דקות, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד, דומה לקרם.
5. מחממים מעל חום נמוך את הסוכר עם המים, מערבבים מדי פעם ויוצרים קרמל כהה ועדין. מסירים מן החום ומצננים.
6. כמה דקות לפני ההגשה קולפים בעזרת קולפן ירקות את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
7. מעבירים את קוביות התפוחים אל הקרמל המצונן ומחממים מעל חום בינוני. כשהקרמל מתחיל להתחמם ולהתרכך מעט מתחילים לערבב בזהירות, מניחים לתפוחים להתבשל בקרמל עד לריכוך קל במשך כ-5-6 דקות תוך ערבוב.
8. מחלקים את הסחלב לקעריות הגשה, יוצקים מהתפוחים והקרמל מעל כל מנה ובוזקים מעט קינמון, מוסיפים מהערמונים החתוכים ובוזקים מעל את שבבי הקוקוס. מגישים מיד.
דרג: