סחלב בטעם אגוזי לוז

סחלב חם הוא אחד מתענוגות החורף, וזה שלנו טעים במיוחד בזכות משקה החלב בטעם אגוזי לוז.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
סחלב בטעם אגוזי לוז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות (500 מ"ל) משקה חלב בטעם אגוזי לוז "תנובה"
  • 5 כפות אבקה להכנת סחלב
  • סוכר או ממתיק לפי הטעם (לא הכרחי, גם משקה החלב וגם אבקת הסחלב מכילים סוכר)
  • אגוזי לוז (אילסרים) קלויים קצוצים ופתיתי קוקוס קלוי לעיטור

אופן הכנה:


1. יוצקים ½1 כוסות משקה חלב בטעם אגוזי לוז לסיר בעל תחתית כבדה, ומחממים מעל להבה נמוכה - משגיחים על החלב שלא ייחרך או יגלוש.

2. בוללים את אבקת הסחלב במשקה החלב הנותר. בוחשים את התערובת לתוך משקה החלב החם, ומערבבים בהתמדה במשך 3-2 דקות מעל להבה בינונית עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה. מסירים מהאש - מי שמעדיף סחלב מתוק יותר יכול להוסיף בשלב זה סוכר או ממתיק ולערבב היטב.

3. יוצקים את הסחלב החם לכוסות, מעטרים באגוזים קצוצים ובפתיתי קוקוס קלויים ומגישים מיד.

טיפ: הסחלב נפלא גם כקינוח קר. מחלקים את הסחלב החם בין 4 קעריות או גביעי קינוח, מעטרים, מצננים ומקררים. הסחלב מסמיך ומתייצב ומקבל מרקם של פודינג.



דרג: