סושי צמחוני (רול קלאסי)

מאת: נועם סגל

דרג:
סושי צמחוני (רול קלאסי)
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כוס ושליש אורז יפני עגול לסושי. (אפשר להשתמש באורז לריזוטו אבל האיכות קצת פחות טובה)
  • 2 כוסות מים
  • 6 כפות חומץ אורז (גם פה אפשר להשתמש בחומץ רגיל אבל זה פחות טוב)
  • 2.5 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • חצי גזר, חתוך לרצועות דקות.
  • חצי מלפפון, חתוך לרצועות דקות.
  • קצת אבוקדו, גם כן חתוך לרצועות דקות
  • שליש גמבה, חתוך לרצועות קצת דקות.
  • 2 אצות נורי

אופן הכנה:

הכנה
1. מתחילים בבישול האורז: לפני הבישול מומלץ לברור את האורז, ולסנן מכל הג'יפה.
2. שמים את האורז המסונן בסיר, מוסיפים את המים, ומבשלים על להבה גבוהה.
כאשר המים מתחילים לבעבע, מכסים את הסיר ומנמיחים את הלהבה.
3. את החומץ עושים בינתיים: שמים במחבת קטנה את החומץ, הסוכר,והמלח, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
4. לאחר 10 דקות שזה מתבשל על אש נמוכה, בודקים אם זה מוכן, אם כן-יופי, אם לא- ממשיכים לבשל את האורז עוד דקה-שתיים, אם הוא נראה יבש וחסר מים, מוסיפים גם קצת מים.
5. לאחר שהאורז מוכן, מוסיפים אליו את החומץ עוד כשהוא חם, כדי שיהיה קל לערבב.
6. מפה יש שתי שיטות לקירור האורז, אחת יותר איכותית ואחת םחות אבל למי שלחוץ בזמנים מוזמן לעשות אותה.
7. הדרך הארוכה: פשוט שימים את האורז בתוך קערת עץ שתספוג את הלחות כמה שעות.
הדרך הקצרה: למלא קערה עמוקה וגדולה במים, להוסיף הרבה קרח, ולשים מעל את האורז ששמים בתוך קערת מתכת.
8. אחר שהאורז מתקרר מתחילים בעבודת הגלגול!
שמים את המחצלת על משטח העבודה כאשר הצד העגול שלה כלפי מטה, שמים מעל את אצת הנורה לרוחבה כאשר הצד המחוספס כלפי מעלה, מורחים שני שליש מהאצה בשכבה די עבה של אורז, שמים בשטח הפנימי של האורז (הצד שקרוב אליכם), כמה רצועות של מלפפון, גזר, אבוקדו, וגמבה, לאורך האורך של האצה שקרובה אליכם(לא על כל האורז אלא רק על קצת), מעל האצה היבשה שמים מעט מים, ומייד מגלגלים.
למי שאין מחצלת יכול עם הידיים, למי שיש צריך להתחיל בצורת גלגול, וכאשר המחצלת מתחילה להכנס לרול מוציאים אותו וממשיכים לגלגל עם המחצלת בקלות.
9. חותכים את הסושי לכמה שאתם אוהבים, ואוכלים עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסבי.
דרג: