סושי מיוחד לט"ו בשבט

סושי פירות בטוויסט מפתיע במיוחד לט"ו בשבט

מאת: מירי לימון

דרג:
סושי מיוחד לט"ו בשבט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עלה (לדר) משמש (או יותר מאחד)
  • פירות יבשים מגוונים: קיווי, תאנים, צימוקים, אגוזים
  • פירות טריים ופרוסות גזר - אופציה לגיוון
  • מיץ מלימון שלם
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. משטחים את הלדר על קרש חיתוך ובעזרת מערוך מותחים אותו מעט. מרטיבים במעט מים כדי ליצור גמישות.
2. מכינים את הפירות היבשים: פורסים לפרוסות דקות לאורך את אלה שניתן לפרוס לאורך, קוצצים קיצוץ גס את האגוזים והפירות הקשים (בננות מיובשות, קיווי וכד') מרטיבים במעט מים ומיץ לימון.
3. מניחים על הלדר לרוחבו, ומתחילים ל"גלגל" כפי שמגלגלים סושי. חשוב להקפיד על שילוב צבעים יפה. את הגלגול ניתן לעשות גם בעזרת נייר פרגמנט או מגבת.
4. "מדביקים" את הלדר במעט מים מהולים בכפית אבקת סוכר ומניחים במקרר למשך כ - 1/2 שעה.
5. פורסים לפרוסות בעובי של כ - 1 ס"מ, ושמים במנז'טים. בוזקים מלמעלה אבקת סוכר.

דרג: